Sportpsychologie

Sportpsychologie bestudeert gedachten, gevoelens en gedrag in sportsituaties. Bij mij kun je terecht voor mentale training en begeleiding in de sport.

 

Mentale Training is een verzamelnaam voor alle activiteiten die gericht zijn op het aanleren van mentale vaardigheden die je helpen je prestaties te verbeteren en te komen tot een optimale prestatietoestand (flow).

 

Als uitgangspunt voor mentale training wordt veelal gebruik gemaakt van het optimaal prestatiemodel.

We starten met een intake waarin je situatie in kaart wordt gebracht en uitleg wordt gegeven over de mentale training. Tijdens de daarop volgende gesprekken staan we stil bij een aantal verschillende technieken, zoals doelen stellen, concentratie, verbeelding, ontspanning en gedachtecontrole. Tot slot komt ook wedstrijdvoorbereiding aan bod. Door middel van individuele gesprekken kunnen we gericht inzoomen op je minder sterke kanten maar ook gebruik maken van je sterke mentale vaardigheden.

 

De training is bedoeld voor sporters die door het aanleren of verbeteren van mentale vaardigheden zijn of haar prestatie wil optimaliseren.

Wist je dat

Mentale-trainingsprogramma’s bewezen effectief zijn voor het verbeteren van je sportprestaties. Het wordt dan ook aanbevolen om deze programma’s te implementeren in het (fysieke) trainingsprogramma.