Kinderpsycholoog Tilburg

Als u op zoek bent naar een Kinderpsycholoog in Tilburg bent u bij praktijk Eenvoud aan het juiste adres. Wij hebben de juiste expertise en ervaring om u en uw kind verder te helpen.

 

Psychologie krijg je niet op school maar toch is het een “gewoon” vak zoals aardrijkskunde en biologie. Je leert niet alleen wat mensen denken, voelen en wat mensen doen maar ook waarom ze dat doen. Psychologie is de wetenschap die zich bezighoudt met het innerlijk leven en gedrag van mensen.

Kinderpsychologie is hier een onderdeel van waarbij het kind of de jongere centraal staat. Als kinderpsycholoog in Tilburg houden wij ons vooral bezig met de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 6-17 jaar. Het wordt ook wel ontwikkelingspsychologie genoemd omdat het leven van kinderen en volwassenen uit verschillende fases bestaat en in elke fase kan het denken, voelen en doen van mensen anders zijn.

 

Het belangrijkste doel van de kinderpsychologie is het verlenen van hulp aan kinderen met problemen of kinderen die het even moeilijk hebben. Vaak bestaat de begeleiding uit het helpen van de kinderen maar ook het helpen van hun ouders.

Waarom Kinderpsychologie

Zowel ouders als scholen kunnen bij een kinderpsycholoog terecht als er vragen of zorgen zijn over de ontwikkeling van hun kind of leerling.

 

Kinderen kunnen bij een psycholoog terecht als ze bijvoorbeeld iets vervelends hebben meegemaakt of iets erg moeilijk vinden en willen leren om daarmee om te gaan. Er zijn natuurlijk veel verschillende dingen die kinderen bezig kunnen houden. Misschien herken je één van de volgende dingen:

 

 • Je hebt weinig zelfvertrouwen en kan je soms (faal) angstig voelen
 • Je bent (soms) onzeker
 • Je voelt je somber (niet altijd duidelijk waarom)
 • Je slaapt slecht of voelt je gespannen
 • Je ben vaak aan het piekeren of je ziet op tegen bepaalde situaties
 • Het is moeilijk om keuzes te maken of om je ergens toe te zetten
 • Je raakt snel het overzicht kwijt en ervaart daardoor spanning
 • Je bent moe zonder dat er een lichamelijke oorzaak is
 • Je hebt last van geluiden, drukte om je heen
 • Het is lastig om van leuke dingen te genieten
 • Je vindt het belangrijk om altijd alles perfect te doen maar daardoor raak je gespannen of kom je tijd te kort
 • Het is moeilijk om vrienden te maken of  je weet niet zo goed wat je in een (nieuwe) groep moet zeggen
 • Het gaat op school niet zo goed, je cijfers zijn minder goed dan je zou kunnen

 

Samen met de kinderen en ouders werkt een kinderpsycholoog aan een oplossing voor het probleem dat wordt ervaren. Ook kan eventueel de school betrokken worden bij de begeleiding van kinderen.

Soms kan er een keuze gemaakt worden om eerst een onderzoek te starten om te kijken waar de moeilijkheden vandaan komen, maar vaak kan ook meteen gestart worden met een begeleidingstraject.

Kinderpsycholoog in Tilburg nodig?

Bent u op zoek naar een kinderpsycholoog in Tilburg of in de regio Hart van Brabant, dan bent u bij EENVOUD aan het juiste adres. De praktijk is gespecialiseerd in psychologisch behandeling voor kinderen, jongeren en/of hun ouders. Ook zijn er mogelijkheden voor (psycho)diagnostisch onderzoek. Daarnaast kunnen scholen kunnen hier terecht voor ondersteunings- en adviesvragen.

 

U kunt zich rechtstreeks bij mij aanmelden door een email te sturen naar linda@praktijkeenvoud.nl of hier het contactformulier in te vullen. Binnen 48 uur wordt er contact opgenomen zodat we snel een kennismaking of intakegesprek kunnen plannen. Er zijn op dit moment geen wachtlijsten dus we kunnen snel aan de slag. We kijken samen of praktijk EENVOUD de geschikte plekt lijkt om de begeleiding te starten.

 

EENVOUD: Praktijk voor Psychologie, gevestigd in Tilburg en geregistreerd via Stichting Inzet voor Zorg bij de Gemeente Hart van Brabant . Dit betekent dat de zorg voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar vergoed kan worden door uw gemeente. Ik kijk graag met u mee naar de mogelijkheden.

Aanmelden intakegesprek

Laat je e-mailadres en/of telefoonnummer achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.