Jeugdpsycholoog Tilburg

Bij psychologie leer je niet alleen wat mensen denken, voelen en wat mensen doen maar ook waarom ze dat doen. Als psycholoog in Tilburg houden wij ons bezig met het innerlijk leven en gedrag van mensen.

 

Een jeugdpsycholoog heeft een wetenschappelijke studie gevolgd. Kinder- en Jeugdpsychologie is een speciale richting binnen de studie psyschologie. Voor registratie als Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) heb je tevens een postmastertraject gevolgd. Geregistreerde psychologen en Kinder- en Jeugdpsychologen zijn aangesloten bij het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) waarmee ze hun vakbekwaamheid vastleggen.

Waarom Jeugdpsychologie

Het belangrijkste doel van de jeugdpsychologie is het verlenen van hulp aan jongeren met problemen of jongeren die het even moeilijk hebben. Vaak bestaat de begeleiding uit het helpen van de jongeren maar daarnaast ook het helpen van hun ouders. Dit wel altijd in overleg met de jongeren zelf.
Zowel jongeren, hun ouders, als scholen kunnen bij een jeugdpsycholoog terecht als er vragen of zorgen zijn over de ontwikkeling van hun kind of leerling. Belangrijk is daarbij wel om toestemming te vragen aan de jongeren zelf (van 12 jaar). De aanwezigheid/ betrokkenheid van ouders is bij jongeren van 16 jaar of ouder niet verplicht maar vaak wel gewenst.

Jongeren kunnen bij een psycholoog terecht als ze bijvoorbeeld iets vervelends hebben meegemaakt of iets erg moeilijk vinden en willen leren om daarmee om te gaan. Er zijn natuurlijk veel verschillende dingen die jongeren bezig kunnen houden.

De meeste jongeren die worden aangemeld bij de jeugdpsycholoog functioneren over het algemeen goed, maar lopen vast op één of meer levensgebieden (bijvoorbeeld op school, thuis, vrienden, sport). Op zo’n moment is het fijn om grotere problemen te voorkomen en weer grip en controle te krijgen op je moeilijkheden.

 

Samen met de jongeren werkt een jeugdpsycholoog aan een oplossing voor het probleem dat wordt ervaren (stress, angsten, spanning, somberheidsklachten, slapeloosheid, piekeren). Ook kan eventueel de school betrokken worden bij de begeleiding van jongeren. Dit alles natuurlijk in overleg met de jongeren.

Soms kan er een keuze gemaakt worden om eerst een onderzoek te starten om te kijken waar de moeilijkheden vandaan komen, maar vaak kan ook meteen gestart worden met een begeleidingstraject.

Jeugdpsycholoog in Tilburg nodig?

Bent u op zoek naar een jeugdpsycholoog in Tilburg of in de regio Hart van Brabant, dan bent u bij EENVOUD aan het juiste adres. De praktijk is gespecialiseerd in psychologisch behandeling voor kinderen, jongeren en/of hun ouders. Ook zijn er mogelijkheden voor (psycho)diagnostisch onderzoek. Daarnaast kunnen scholen kunnen hier terecht voor ondersteunings- en adviesvragen.

 

U kunt zich rechtstreeks bij mij aanmelden door een email te sturen naar linda@praktijkeenvoud.nl of hier het contactformulier in te vullen. Binnen 48 uur wordt er contact opgenomen zodat we snel een kennismaking of intakegesprek kunnen plannen. Er zijn op dit moment geen wachtlijsten dus we kunnen snel aan de slag. We kijken samen of praktijk EENVOUD de geschikte plekt lijkt om de begeleiding te starten.

Aanmelden intakegesprek

Laat je e-mailadres en/of telefoonnummer achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.