Studie- en werkachtergrond

Mijn naam is Linda Bogaerts (1978) en ik ben in 2005 afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Tilburg, richting Kinder- en Jeugdpsychologie. Daarna heb ik een doctoraal- aantekening in de sportpsychologie behaald en in juni 2015 heb ik de postmasteropleiding tot Kinder– en Jeugdpsycholoog NIP succesvol afgerond.

 

Als onderwijsadviseur heb ik 7,5 jaar in het basisonderwijs gewerkt bij een onderwijsadviesbureau in Helmond. Daarna heb ik me gericht op de begeleiding van studenten binnen het Middelbaar Beroeps Onderwijs en diagnostiek bij leerlingen uit het Voortgezet Onderwijs in Tilburg en omgeving. Ik heb inmiddels ruime ervaring in diagnostiek en behandeling van leer- en gedragsproblemen.

 

Als psycholoog heb ik me gespecialiseerd in oplossingsgericht werken en behandeling op basis van cognitieve gedragstherapie.

Ik probeer mijn werk zo laagdrempelig mogelijk te maken zodat jong en oud(er) zich op zijn of haar gemak voelt en vertrouwen heeft in de samenwerking.

 

Ik wil graag de kinderen en jongeren op de juiste manier begeleiden zodat ze weer vertrouwen krijgen in de toekomst. Door hen te begeleiden, te ondersteunen en te motiveren, zal het de kinderen en jongeren beter lukken om hun talenten te laten zien. Een belangrijk gevolg daarvan is het verhogen van het sociale en cognitieve competentiegevoel zodat ze lekker in hun vel zitten en tot bloei kunnen komen. Dit is voor mij de drijfveer om als psycholoog werkzaam te zijn.

 

Ik haal veel voldoening uit de begeleiding van kinderen, jongeren en hun ouders en vind het mooi om, soms door een kleine verandering, groei te zien.

Mijn visie

Iedereen heeft talenten. Binnen de onderwijssetting maar ook daarbuiten is het belangrijk de interesses en behoeften van kinderen en jongeren in beeld te hebben. Door hen te ondersteunen, te motiveren en enthousiasmeren help ik hen zichzelf te ontwikkelen zodat ze tot, een (persoonlijke) optimale prestatie kunnen komen en zich bovenal goed voelen.

Heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact met me op.