Therapiehond

Een therapiehond is een hulpmiddel voor een psycholoog en wordt ingezet bij bestaande behandelmethoden. De hond helpt door er bij te zijn. Uit onderzoek is gebleken dat honden een positieve invloed hebben op de ontwikkeling en gezondheid in het algemeen. Binnen de behandeling kan een therapiehond bijdragen aan een gevoel van veiligheid, het verhogen van de motivatie, het versterken van zelfvertrouwen en het sociaal vaardiger worden. Door een therapiehond bij de behandeling te betrekken is de sfeer vaak beter en vermindert de spanning voor de behandeling. Zowel kinderen, jongeren en volwassen krijgen hierdoor een meer open houding en praten gemakkelijker. Hierdoor lukt het vaak sneller om stappen te maken binnen de behandeling en voortuitgang te merken.

 

Vanaf september 2022 is er binnen de praktijk de mogelijkheid om een therapiehond in te zetten bij de behandeling van kinderen en jongeren. Bij de inzet van therapiehonden werken we samen met Arnela Haagmans, kynologisch instructeur bij de Hondenuniversiteit. Als u vragen hebt over de inzet van de therapiehond kunt u contact opnemen met de praktijk.

Wist je dat

Door het aaien van een hond het gelukshormoon Oxytocine vrijkomt waardoor je sneller tot rust komt en minder angstig bent!